POVESTEA FOLDO

Foldo redefinește mobilierul pentru copii prin abordarea sa unică și inovatoare. Pliabil și ușor de manevrat, mobilierul nostru este ideal pentru familiile moderne care apreciază flexibilitatea și eficiența spațială.

Fabricat din carton ondulat de înaltă calitate, fiecare piesă este ușoară, dar surprinzător de rezistentă și durabilă. Mobilierul nostru poate fi asamblat în câteva minute fără a fi nevoie de unelte speciale, facilitând o rearanjare rapidă a spațiului sau depozitarea compactă atunci când nu este utilizat.

Cu un design curat și contemporan, Foldo nu oferă doar funcționalitate, ci și o estetică plăcută, adaptabilă oricărui stil de interior. Perfect pentru familii active, Foldo aduce o combinație optimă între confort, stil și practicabilitate, respectând în același timp mediul și sănătatea copiilor.

Mai bine pentru cei mici, mai bine pentru mediul înconjurător.

ISTORIA CARTONULUI

În anul 1871, americanul Albert L. Jones a obținut un brevet pentru ideea sa de a ondula foi de hârtie, pentru a obține o mai mare stabilitate cu aceleași cheltuieli materiale. În 1874, compatriotul său, Oliver Long, a perfecționat această idee punând una sau două benzi netede de hârtie pe foaia ondulată. Acest material nou a fost ideal pentru a răspunde nevoilor de ambalare de la începutul industrializării.

DE LA PLAT, LA TRIDIMENSIONAL

Restricțiile de rezistență ale cartonului devin avantaje atunci când este utilizat principiul de pliere și îmbinare. Astfel, dintr-o banală placă de carton obținem un obiect elaborat, tri-dimensional, de cele mai multe ori fără întreruperi ale suprafețelor, un obiect ce nu poate fi obținut prin acceași tehnică dintr-un material rigid.
Proprietățile statice specifice plăcilor din carton ondulat sunt utilizate în mod optim în combinație cu o construcție pliantă, sofisticată, dar ușor de înțeles. Cu o greutate a materiei prime de numai 1 kg, putem obține o capacitate de încărcare de până la 200 de ori mai mare.

SUSTENABILITATE

Astăzi, deșeurile de hârtie sunt folosite pentru plăcile din carton ondulat din care noi fabricăm mobilier. Stratul de deasupra este realizat din hârtie din fibre virgine, care au o durată mai lungă de viață. Straturile de hârtie ondulată de la interior sunt realizate din hârtie reciclată. Cartonul ondulat este obținut prin suprapunerea și lipirea mai multor straturi de hârtie cu adeziv obținut din porumb sau amidon din cartofi. Suprafețele colorate sunt imprimate cu vopsele solubile pe bază de apă. Piesele de mobilier din carton, atât cele natur cât și cele colorate sunt 100% reciclabile și, după utilizare, ca și deșeurile rezultate din producție, sunt returnate într-un proces de reciclare ce se poate repeta în câteva cicluri.

DURABILITATE ȘI REZISTENȚĂ

Chiar dacă există încă reticență în rândul clienților, credem că produsele din carton sunt o alternativă viabilă și mult mai sănătoasă pentru înlocuirea mobilierului din PAL, MDF, placaj sau lemn.
Mobilierul din carton este considerat provizoriu dar într-un sens pozitiv: nu trebuie să dureze 100 de ani. Piesele de mobilier pot fi stocate pentru a economisi spațiu și pot fi reconstruite de mai multe ori după utilizare. Vă puteți despărți de ele fără remușcări: materialul poate fi 100% reciclat și transformat înapoi în hârtie nouă, carton ondulat nou și mobilier nou în cadrul ciclului de producție.

Garanție 3 ani

Rezistent

100% reciclabil

Ușor de asamblat

INTERVIURI ȘI APARIȚII ÎN PRESĂ

primatv
obs
DIgi-24
stars
protv
A1