POVESTEA FOLDO

FOLDO este un studio de design romanesc, fondat de Nicolae Baciu in 2015, din pasiune pentru designul ecologic. Am creat FOLDO pornind de la ideea ca simplu e mai bun: material simplu, constructie simpla, asamblare simpla.
Produsele sunt concepute si realizate integral in Romania, din hartie si carton, certificate FSC®. In 98% din cazuri, produsele FOLDO se comercializeaza dezasamblate si nu necesita lipituri sau alte unelte pentru asamblare.

La FOLDO, dezvoltam produse din diverse categorii: mobilier pentru acasa sau birou, corpuri de iluminat, decoratiuni sau jucarii, insa cel mai mult ne stimuleaza creativitatea proiectele speciale: amenajari de magazine sau vitrine, standuri expozitionale, decoruri de teatru sau film.
Incercam ca la fiecare proiect sa ne punem amprenta creativa, sa imbunatatim sau sa inovam, chiar daca vorbim de o banala cutie din carton.

Nu facem niciodata rabat la calitatea materiei prime, ceea ce face ca produsele noastre finite sa aiba un aspect si o calitate foarte buna.

Mai bine pentru tine, mai bine pentru mediul inconjurator.

ISTORIA CARTONULUI

În anul 1871, americanul Albert L. Jones a obținut un brevet pentru ideea sa de a ondula foi de hârtie, pentru a obține o mai mare stabilitate cu aceleași cheltuieli materiale. În 1874, compatriotul său, Oliver Long, a perfecționat această idee punând una sau două benzi netede de hârtie pe foaia ondulată. Acest material nou a fost ideal pentru a răspunde nevoilor de ambalare de la începutul industrializării.

SUSTENABILITATE

Astăzi, deșeurile de hârtie sunt folosite pentru panourile ondulate și interioare ale cartonului utilizat pentru mobilier. Plăcile de acoperire constau din hârtie din fibre virgine, care au o durată mai lungă de viață. Straturile de hârtie sunt lipite cu adeziv obtinut din porumb sau amidon din cartofi. Suprafețele colorate sunt imprimate cu vopsele solubile în apă. Piesele de mobilier din carton, atât cele natur cât și cele colorate sunt 100% reciclabile și, după utilizare, ca si deșeurile rezultate din producție sunt returnate într-un proces de reciclare ce se poate repeta in cateva cicluri. De la plat la tridimensional Restrictiile de rezistenta ale cartonului devin avantaje atunci cand sunt este utilizat principiul simplu de pliere si conectare. Astfel, dintr-o banala placa de carton obtinem un obiect elaborat, tri-dimensional, de cele mai multe ori fara intreruperi ale suprafetelor, un obiect ce nu poate fi obtinut prin acceasi tehnica dintr-un material rigid.
Proprietățile statice specifice plăcii ondulate sunt utilizate în mod optim în combinație cu o construcție pliantă sofisticată, dar ușor de înțeles. Cu greutatea materiei prime de numai 1 kg, obținem o capacitate de încărcare de până la 1000 de ori mai mare.

DURABILITATE SI REZISTENTA

Chiar daca exista inca o anumita reticenta, credem cu adevarat ca produsele noastre din carton sunt o alternativa viabila pentru inlocuirea mobilierului din PAL si lemn.
Mobilierul din carton este provizoriu dar într-un sens pozitiv: nu trebuie să dureze 100 de ani. Piesele de mobilier pot fi stocate pentru a economisi spațiu și pot fi reconstruite de mai multe ori după utilizare si te poti despărți de ele fără griji: materialul poate fi 100% reciclat și transformat înapoi în hârtie nouă, carton ondulat nou și mobilier nou în cadrul ciclului de producție.

INTERVIURI SI APARITII IN PRESA

primatv
obs
DIgi-24
stars
protv
A1